2015. január 19., hétfő

Miből vannak az Uhuk?

Akik régebb óta olvassák ezt a blogot, már tudják, hogy szeretem a munkafolyamatokat is megörökíteni, dokumentálni. Az Uhukkal kapcsolatban sincs ez másképp, ráadásul az alapanyagok is olyan szép színesek, hogy öröm rájuk nézni! Összeállítottam egy sorozatot a különböző lépésekből és alapanyagokból, hogy lássátok, mennyi minden kell egy bagoly születéséhez :)

Először is textilt kell választani, minden további lépést ez fog meghatározni. Kezdetben maradék anyagokból varrtam az uhukat, mint pl. szoknyák levágott aljából, ingek ujjából, ilyesmi. Persze nem tartott sokáig, hogy engem is beszippantson a méteráru boltok igéző kínálata... a lehetőségek száma szinte végtelen, s nagyon nehéz ellenállni! Persze nem is akarok olyan nagyon :) A kedvencem a pöttyös, utána a csíkos és a kockás minta. Uhukat valahogy nem tudok virágosban elképzelni.


A textilek színéhez választok cérnát, már egész sokat beszereztem, hogy minden anyaghoz legyen olyan, ami passzol. A kulcskarikát egy kis darab szaténszalag fogja tartani, s ezt is az elején kell kiválasztani, mivel a két anyag közé varrom be jó erősen. Általában nem használok elütő színeket, inkább másra helyezem a hangsúlyt, pl. a fülekre.
Az uhuk pihe-puha vatelinnel vannak kitömve, így pillekönnyűek lesznek, ami az egyik legjobb tulajdonságuk, tekintve, hogy legtöbbjük táskákban fog utazni nap mint nap az új gazdájuk vállán. Emellett ez a szintetikus anyag elég formatartó, nem csomósodik össze, ellentétben mondjuk a tollal. Ha ezeken a lépéseken túl vagyunk, apró párnákat kapunk, amik még nem igazán madár-szerűek, de már nem kell nekik sok hozzá! :) Jöhetnek a fülnek-csőrnek való fonalak, gombszemek, s kulcskarikák.
A végeredmény magáért beszél: egy sereg színes, pislogó uhu, breki és hiúz! :) Ilyenkor, januárban aktuális teendő összegezni az elmúlt év eredményeit, s terveket szövögetni az újról. Ráadásul Uhu és barátai nemrég ünnepelték az első születésnapjukat, ami külön apropót nyújtott ahhoz, hogy leltárt készítsek az első évükről. Kiderült, hogy összesen majdnem 300 uhut varrtam, azaz átlagosan majdnem minden nap egyet! Remélem, ez a szám idén minimum megduplázódik és Uhu egyre több barátot szerez magának :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése