2015. január 25., vasárnap

Tündérliget - barna

Épp itt az ideje, hogy Tündérliget ügyben kicsit utolérjem magam, úgyhogy föl is teszem az őszi, azaz a barna számot :D Mielőtt találgatni kezdenétek, hogy milyen téma kapcsolódott ehhez a színhez, elárulom, hogy pl. száraz falevelek, medvék, hangszerek, s a csoki :) Fekete csoki, fehér, kerek, lyukas, stb., mert megtanultuk, hogy az úgy jó. Ezenkívül barna a süni is, ami szerintem az egyik legaranyosabb állat a világon, a brekik meg a rókák után nálam dobogós helyen áll! A vadgesztenye színe is gyönyörű, pláne frissen! Anyukámmal gyűjtöttünk, ugyanúgy és ugyanott, mint kb. húsz évvel ezelőtt :) A bőséges alapanyagból mindenféle mókás figurát készítettem, amik szintén kaptak egy oldalt szelíd rokonaikkal együtt. Jó volt újra átélni ezeket a gyerekkori élményeket :)

Annak is örülök, hogy már nemcsak az újság szerkesztése és illusztrálása a feladatom, hanem tevékenyen részt vehetek a témák kitalálásában, a "mintadarabok" kivitelezésében és az írásban is :) Most pl. a sünis rovat volt az enyém. S végre egy muzikális ember is bekerült az alkotók közé, ezért lett vadonatúj zenei rovatunk, amiből megtudhatjuk, hogyan készíthetünk hangszert lécekből, szög, madzag s pár egyszerű szerszám felhasználásával. Azt hiszem, egyre sokszínűbb lesz az újság, s lassan megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt az információ átadás és a játékok között. Igazán jó ilyen klassz csapatban dolgozni, köszönöm nektek! <3

Azt még muszáj elmondanom (mert éppen rám jött a közléskényszer), hogy az egyik festés órámon mondta a tanárunk, hogy minden szín barna, kivéve a legalapabb alapszíneket (sárga, piros, kék), s ha ezekből kettőt keverünk össze (zöld, narancs, lila). Ha már egy kevés kerül a keverékbe a harmadikból, esetleg fekete vagy fehér, akkor a végeredmény már barna. Csaxólok! :) A következő Tündérliget, amit majd fölteszek, barna lila lesz, s a karácsonyról fog szólni. Igyekszem nem megvárni a húsvétot a publikálásával...Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése