2015. február 6., péntek

Egy birodalom bukása - kerettörténet

A honlap után a történethez kapcsolódó illusztrációkat és egyéb grafikai elemeket szeretném megmutatni. Az összkép elég vegyesre sikerült, mert az illusztrációk végülis nem kaptak túl nagy hangsúlyt, önállóan nem szerepelnek sehol, csak a honlap nyitólapján egész kicsiben. Ezúttal valami mást szerettem volna, mint eddig, úgyhogy szabad kézi rajz helyett különböző képeket photoshoppoltam össze. Inkább a történet hangulatát szerettem volna megragadni, minthogy ábrázoljam az eseményeket. Ezzel szemben a kerettörténet idén szintén képként került fel az oldalra, a szereplőkről készült profilképek stílusban ehhez igazodnak. Szóval egész mások lettek, mint a nyitólapon megjelenő illusztrációk, de végülis egyszerre nem szerepelnek sehol...

Mint ahogy az előző bejegyzésben írtam, ebben a szezonban a levelezőpályázat témája az opus sectile, ami egy késő római speciális mozaiktípus. Az ehhez kapcsolódó kerettörténet főhőse pedig egy egyetemista lány, Alexandra, aki tanulmányútra indul Rómába, hogy élőben láthassa a mozaikokat. Váratlan fordulattal vele tart Szilárd is, egy tanársegéd az egyetemről, aki készségesen segít a lánynak a kutatásban. 


Fontos szereplő még Viki, Szandra legjobb barátnője. Ő közvetlenül nem vesz részt az eseményekben,  csak virtuálisan van jelen, viszont azt hiszem, tudunk mire gondolni, azzal kapcsolatban, hogy milyen sokat jelent egy jó barátnő az éterben, akivel mindent meg lehet beszélni, támogat minket vagy éppen lebeszél, ha hülyeséget akarunk csinálni :) 


A stábbal volt egy kis vitánk azon, hogy biztos jó ötlet-e, hogy Viki szebb, mint Szandra, de én örülök, hogy így alakult. Ne mindég a legszebb lánnyal történjenek az izgalmas dolgok, nemigaz? Kitaláljátok, hogy a képen ki kicsoda?


S ha női főszereplő van, akkor a szerelmi szál is eléggé kínálja magát, ha pedig szerelem, akkor háromszög. Bizonyára nem árulok el nagy titkot, hogy Szilárd nem csak szakmai érdeklődésből utazik Rómába Szandrával... Ő egyébként igazi könyvmoly, okos, csendes, szelíd, nagyon jó szakember, de nem igazán talpraesett, amolyan szórakozott professzor, még egy térkép is kifog rajta.


A másik "udvarló", Angelo, egy olasz srác, aki szöges ellentéte Szilárdnak. Vagány, gyakorlatias, kiváló helyismerete van, fiatal kora ellenére mindég tudja, mit kell mondani a nőknek, és egy vespán száguldozik, ahogy azt kell :) Persze az opus sectilékről nem sok fogalma van, pedig Szandra szívéhez ez az egyik kulcs... Szóval még akármi is történhet, kérdés, hogy kivel? :)

 
A kerettörténet balladai elemekkel dolgozik, mert csak a szereplők virtuális üzenetváltásaiból tudhatjuk meg, hogy mikor mi történik, semmiféle leírást vagy narrációt nem tartalmaz. Nekem kezdettől fogva nagyon tetszik ez az ötlet! Az "elfogott levelekből" minden fordulóban készítettem egy kis gyűjteményt, ezeket láthatjátok idelent, tényleg csak a teljesség kedvéért, hátha valakinek van kedve böngészni.

A játék négy fordulója már lement, de április környékén még lesz egy lezáró fejezet, amiből majd minden kiderül. Még én sem tudom az eredményt, úgyhogy izgulhatok, hogy minden úgy alakuljon, ahogy elképzeltem, s azok között, akikkel elképzeltem! :)

1 megjegyzés: