Illusztrációk

SEVSO

Pár évvel ezelőtt felkérést kaptam egy festmény elkészítésére a híres-hírhedt régészeti leletről, a Seuso-kincsről. Egy készülő tanulmánykötet borítóján fog szerepelni a kép, ugyanis fényképet közölni a tárgyakról a vitás tulajdonjogi helyzet miatt nem mindég egyszerű. A kiadás is többször elnapolódott financiális okok miatt (ahogy ez lenni szokott), viszont most új remény csillant fel, hogy hamarosan megjelenik! A kötetet egykori tanárom és konzulensem, Visy Zsolt régészprofesszor szerkeszti, ezenkívül egyelőre még nem tudok pontos adatokat a könyvről. A képről inkább :) Papír alapra készült akrillal és tűfilccel.


A Seuso-kincs rejtélyének ezen oldalon tudtok utánanézni.


AZ ÉN MESÉM

Vihar-erdő
Ezt a képet egy meseillusztráció pályázatra készítettem akrillal és kollázstechnikával. A dédmamám csipkéjétől kezdve, faleveleken át, alufóliáig sokminden található rajta :)
Jurman Henrietta hozzátartozó meséjét megtaláljátok itt .


MESTERMUNKA

Az  OKJ képzés végén mestermunkát kellett készítenünk, teljesen szabadon választott témában és technikával az alkalmazott grafika berkein belül. Az én témám az illusztrált könyv volt, amelyben Ghymes dalszövegeket és saját készítésű képeket gyűjtöttem egy csokorba.

 Íme az egyik kedvencem, az Északi szél.
A hozzátartozó zene: http://www.youtube.com/watch?v=82V_UJglw-E

Weöres Sándor: Ej, de igen nagy kár

A "felhővarrogatás" eszközei

Bazsarózsa
 Egy másik kedvencem. Barátnőm anyukájának festettem nadrágvarrásért cserébe :) Ha figyelmesen megnézitek a képet, itt is sokminden több "egyszerű" ecsetvonásoknál!


Bárka
Ennek a képnek az "ege" most egy csomagolópapír. Eredetileg a könyvtervhez készült, s a dalszöveg foglalta el a lap felső részét.


Végül a tervezett könyv borítója. Olyat szerettem volna, ami valahogyan egyszerre szól az összes Ghymes albumról. Egy elég rendhagyó térkép lett belőle...


LEVELEZŐPÁLYÁZAT

Néhány éve van szerencsém a Szépművészeti Múzeum Antik Osztályának közönségszolgálati programjában részt venni, mint firkász. A levelezőpályázat 10-16 éves gyerekeknek szól, a múzeum gyűjteményéhez és az ókorhoz kapcsolódó játékos feladatokat kapnak hónapról-hónapra. A feladatokhoz kerettörténet is kapcsolódik, hogy kicsit közelebb hozza a távoli antikvitást hozzánk. A most következő képek a 2010-2011-es pályázathoz kapcsolódnak, a címe: Róma - Brigetio - Memphis rally. A Római birodalom különböző területeiről öt versenyző indul, hogy elsőként teljesítse ezt a hosszú utat. Van köztük görög gondolkodó, római senator, pannoniai kelta fegyverkovács, markomann (azaz germán) harcos, alexandriai zsidó-keresztény.

Wolff, a markomann

Agatarchos, a görög

Brigetio
Pannoniában hőseink hová is mennének, ha nem kocsmába? :)

Athén
A második állomás Athén. Itt van idő a nézelődésre is.

Alexandria
Hellasból hajóval lehetett átkelni Alexandriába. Marcus Aurelius korában még állt a híres világítótorony.

Memphis - A célegyenes

3 megjegyzés:

 1. Szia, Nóra!

  Nagyon büszkévé tettél az illusztrációddal. :) Örülök, hogy ilyen gyönyörűséget ihletett a mesém. :)

  Gratulálok! :) Sok sikert! :)

  Üdv.:
  Aby <(@ˇvˇ@)>

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Aby!

   Tudod egy illusztrátornak az a legnagyobb öröm, amikor maga a szerző elégedett a munkájával! Ezekért a pillanatokért érdemes ezt folytatni :)

   Köszönöm szépen!
   Üdv: Nóra

   Törlés